Episodes
Saturday May 21, 2016
מוציא יס מהבית, מכניס מהנדסי אפל, משדר בחי – ונתבע - 046
Saturday May 21, 2016
Saturday May 21, 2016
אפל מטפלת אישית באיש שנמחקו לו השירים, יתבעו אתכם על הורדת סרטים, שחר נפטר מיס והשידורים החיים הכי משוגעים
ככה אפל פותרת את בעיית השירים הנעלמים
בפרק 044 דיברנו על ג'יימס פינקסטון – האיש שנעלמה לו המוזיקה מהמחשב, אחרי סנכרון עם שירות המוזיקה של אפל. 120 גיגה של מוזיקה, כולל ביצועים נדירים שהוא אסף במהלך השנים, וכולל שירים אישיים שלו, שלא קשורים לקטלוג של אפל, הלכו פייפען. סיפרנו גם שעיתונאי טכנולוגיה בעולם אמרו שזה כנראה לא בדיוק מה שקרה, כי שירים לא סתם נמחקים.
בימים האחרונים העלילה די הסתבכה. בשבוע שעבר, סביב הזמן שבו הקלטנו את הפרק, אתר iMore פירסם תגובה רשמית של אפל, שלפיה במקרים חריגים לקוחות דיווחו שאכן נעלמו להם שירים. אפל חוקרת את העניין, ולמרות שלא הצליחה לשחזר את התקלה, מוציאה עדכון שאמור להוסיף אמצעי זהירות.
זה היה שבוע שעבר. השבוע, פינקסטון דיווח על עוד הפתחות בעלילה. שני מהנדסים מטעם אפל הגיעו אליו הביתה. מתי אי פעם מישהו בא אליך הביתה לפתור לך תקלה? כולל אנשים שיצרו את התקלה ולא באים לתקן אותה. בכל מקרה, טום ועזרא הגיעו אליו, לפי מה שהוא מספר, חיברו לו כונן קשיח משלהם ופשוט ניסו לגרום לתקלה להתרחש שוב. אחרי זה הם ביקשו ממנו שינסה כל מיני דברים בתוכנה כמו לקנות שירים ולהזרים אותם ברחבי הבית, ושידווח להם ברגע שהתקלה חוזרת.
בינתיים הם לא הצליחו לתפור את הבעיה, אבל ברגע שזה יקרה, אנחנו נעדכן. כלומר ברגע שנקליט פרק 4 ימים אחרי שזה יקרה, ושנעלה אותו עוד יומיים לאחר מכן. בקיצור תוך שבועיים מהרגע שזה יקרה – נעדכן.
הורדתם סרטים – יתבעו אתכם אישית! אישית!!!
איילת שקד, כך לפי דיווח בדה מרקר, מקדמת הצעת חוק שלפיה ספקיות האינטרנט ימסרו פרטים של גולשים שהורידו תוכן פיראטי. כבר היו212ם, עקרונית כבר אפשר לתבוע אישית אנשים שמורידים קבצים לפי חוק זכויות יוצרים מ-2008. סטרימינג זה עניין שלא ממש נבחן, אבל חוק זכויות יוצרים קובע שהעתקה של משהו היא גם "העתקה ארעית" – כף שאפשר לפרש סטרימינג שיוצר אצלך בקאש עותק של כמה שניות מהסרט – כמשהו שהוא הפרה.
העניין הוא שקשה לקבל כפרטים של מי שהוריד את הקובץ לפי ה-IP שלו מספקיות האינטרנט. ובכל מקרה האסטרטגיה של בעלי הזכויות בארץ היא לסגור אתרים ישראלים או לחסום גישה אליהם, אם הם שמספקים סטרימינג או קישורים להורדות, או אם תוסף קודי מבוסס עליהם. לפעמים זה עובד. אבל בסופו של דבר אנשים מוצאים אתרים אחרים.
בישראל, למיטב ידיעתנו לא נתבעו ממש גולשים באופן אישי, אלא רק מפעילי אתרים. אבל היה מקרה חריג ב-2006 שבו נציגי אולפנים מהוליווד פנו לאוניברסיטת חיפה, בגלל סטודנט שהם האשימו אותו בכך שהוריד קבצים, והנהלת האוניברסיטה הזהירה את הסטודנט שלא להוריד דרך הרשת הפנימית שלה.
נצעד שנה קודם מ-2006. כבר ב-2005 נידונה הצעת חוק של משרד המשפטים בשם חוק מסחר אלקטרוני. הוא עוסק, כפי שנגזר משמו, במסחר אלקטרוני ומסדיר כל מיני דברים, אבל מתייחס גם למסירת פרטים של גולשים. לפני 11 שנים. זה מה שנכתב בהצעה:
"הוכח להנחת דעתו של בית המשפט, כי קיים חשש של ממש לביצועה של עוולה או עבירה, רשאי הוא להורות לספק שירותי אירוח וספק שירותי גישה, לבקשת מי שטוען כי הפצת תוכן של מידע שנמצא על שרת של הספק מהווה עוולה כלפיו או עבירה, למסור למבקש את הפרטים שברשותו שיאפשרו את זיהוי מחבר המידע".
זאת אומרת, שההצעה שמגבשת אצל שקד לא חדשה. ההצעה מ-2005 נידונה במשך שנים, במקרה אחד היה עליה דיון בכנסת שבו לא השתתפו בכלל חברי כנסת, ואפילו נכחתי בו אישית (אהוד), עד ששעברה בקריאה ראשונה, ומאז תקועה. אז אם במשך 11 שנים לא העבירו את ההצעה הזאת שהיא די מסודרת ומותאמת לעידן הדיגיטלי, יתכן שיקח עוד זמן שנוסח חדש שלה יעבור.
שחר מוציא את היס מהבית
אחרי דיונים והכנות אינספור, הגעתי להחלטה לבטל את המנוי ליס ולעבור לשירותים אחרים, במטרה לחסוך את העלות המגוחכת של השירות, ולהפסיק לשרוף כסף על שירות שאני בקושי משתמש בו. שידורים לינאריים הם דבר מאוד נוח. אתה מדליק את הטלוויזיה וזה עובד. אין צורך לבחור או לחשוב, כל זה נעשה עבורך. מצד שני, יש לזה מגבלות משמעותיות שכן לוח המשדרים נקבע על ידי צד ג' ולך אין יד בדבר.
כאן הגיעו הממירים המקליטים וה-VOD, שאפשרו לשנות את הלו"ז כך שיתאים למשתמש מאשר לגוף השידור. עם זאת דבר אחד לא השתנה מספיק וזה זמינות התוכן.
האתגר האמיתי היה לבנות תשתית טכנית שתהייה מסוגלת לספק תכנים המפוזרים על גבי מחשבים שונים, כשעל כולם להיות מוזרמים בזמן אמת וללא שיהוקים לסלון.
הסטרימר הנבחר הוא אקסטרימר וונדר פרו שהשלט שלו מגיע עם מקלדת מובנית, כך שאין צורך להחזיק מקלדת בלוטות' עם עכבר מובנה שתופסת הרבה מקום. האינטרנט נמצא בממ"ד בצד השני של הבית, כך שנעשה שימוש במתאם רשת על גבי חשמל שמעביר 100 מגה ביט מצד אחד לשני, ולעומת הווי פיי שאינו תמיד תקין ושהמהירות שלו אינה צפויה מראש, החיבור הזה מאפשר עבודה חלקה ורציפה.
על הסטרימר מותקנת האפליקציה של נטפליקס, כשניתן להגדיר גם את סלקום TV ואת קודי, כשתכנים נוספים משוכפלים מהמחשבים אל כונן רשת WD My Cloud המחובר ופועל דרך קבע ברשת הפנימית, גם אם המחשבים אינם פועלים.
דרך אפליקציה המובנית בסטרימר ניתן לגשת לכונן רשת ולמשוך משם תכנים. בכללי גם תוכנת קודי עושה את זה אבל אני אישית לא הצלחתי להגדיר.
למרות כל השכלולים, כל הקונספט הזה עובד בגלל שאיננו צרכנים כבדים של טלוויזיה, כך שהמעט שאנחנו צופים יכול להגיע מבחירה ספציפית של תוכן אחר תוכן, לאור העובדה שאין צורך לייצר לוח משדרים אינטנסיבי כפי שבית עם מספר צופים ידרוש. ברגע שהדרישה תיגדל, למשל כשהילד יגדל ונזדקק לתכנים עבורו, ייתכן ואז יהיה משתלם לחזור לשירות בתשלום כמו יס, שלטעמי הוא הטוב מבין השניים, גם בתכנים וגם ברמה הטכנית, שכן חלק נרחב מהעונות החדשות משודר בסראונד – דבר המראה את ההבנה של החברה לגבי קהל היעד שלה.
דברים משוגעים שאנשים עשו להם לייב
לצד האיש ששידר בפייסבוק את אישתו יולדת והחברה ששידרה את חברתה נאנסת ועתה עומדת בפני 40 שנה בכלא, יש את קנדיס פיין, אישה שהפכה לכוכבת אינטרנט בינלאומית בין רגע, עם סרטון ששידרה בשידור חי שבו היא מציגה את מסיכת הצ'ובקה שלה ונקרעת מצחוק מהצלילים שהמסיכה מפיקה. צפו בה נהנית מהמסיכה של צ'ואי יותר מפיטר מייהו.
המלצה בדקה
אהוד ממליץ על הקבוצה בדיחות קרש בין חברים. חלקן בדיחות ויזואליות מטופשות, חלקן התחכמויות לשוניות. דוגמה: -כמה אתרי בדיחות טובים אתה מכיר?
The post מוציא יס מהבית, מכניס מהנדסי אפל, משדר בחי – ונתבע [046] appeared first on Low Battery.
Comments (0)
To leave or reply to comments, please download free Podbean or
No Comments
To leave or reply to comments,
please download free Podbean App.