Episodes
Sunday Jun 26, 2016
טיילור סוויפט לא תמצא פליטים במציאות מדומה - 051
Sunday Jun 26, 2016
Sunday Jun 26, 2016
אפליקציה שלא תמצא פליטים, גיימרים נגד אוקולוס וטיילור סוויפט יחד עם 180 אמנים נגד יוטיוב
יש כל מיני אפליקציות של חכמת ההמון, או כוח העיבוד של ההמון. ככה למשל היו כל מיני יוזמות להשתמש במחשב שלך כשאתה לא בבית, להריץ עליו חישובים ולרפא את הסרטן, ומחלות אחרות. זה עושה שימוש בטוב הלב שלך.
לאחרונה יצאה אפליציה בשם iSea – אני רואה, אני ים, או אינטרנט ים. I כמו של אייפון. הבנתם את משחק המילים. באפליקציה יכולת לנתח תצלומי לוויין ולחפש ספינות פליטים או הריסות – ולדווח על זה לעמותות למען פליטים. העמותות היו מרכזות את המידע ומנסות להציל את הפליטים. האפליקציה אפילו זכתה בפרס בענף הפרסום.
אבל רגע? תצלומי לווין? פה חשדתי – לא אני אישית – אבל מי שהוריד אותה. אנשים שהורידו את זה גילו שהתמונות או ישנות או לקוחות מגוגל מאפס – ואז זה לא ממש עוזר, כי אתה יודע, האוקיינוס זה משהו שלא נשאר במקום, ובטח שלא האנשים וכלי השיט שנמצאים בתוכו. אנשים שיש להם את חכמת ההמון חיטטו בחלקים של הקוד של האפליקציה שזמינים וגילו שזו תמונה סטטית. העמותה שהאפליקציה מסייעת לה אומרת שאין לה קשר לאפליקציה.
החברה שפיתחה את זה היא סוכנות השיווקפרסום גריי שכתבה בהודעה לפני מספר ימים שהאפליקציה נמצאת בשלבי בדיקה. הודאה שהתפרסמה רק אחרי שעלו עליהם.
המסקנה היא שאם אתה נותן משהו לחכמת ההמונים, ההומנים יהיו מספיק חכמים להבין שבמקרה הרע רימית אותם, ובמקרה הטוב שלחת מוצר לא גמור. אפל לא אהבה את הסיפור הזה ומשכה את האפליקציה מהחנות שלה, ככה שעכשיו אתה לא יכול לסמן נקודות מדומיינות על תצלומים מלפני חצי שנה.
גיימרים נגד אוקולוס
בשוק ישנן כרגע שתי ערכות מציאות מדומה שאפשר לקנות: אוקולוס ריפט ו- HTC VIVE. לכל אחת מהערכות יש חנות משחקים משלה, לאוקולוס יש את את התוכנה שלה שדרכה אפשר לקנות משחקים ייעודיים ולא ייעודיים והיא גם הדרייבר שמאפשר את התצוגה, ואילו ל-HTC יש שיתוף פעולה עם סטים – שירות רכישות המשחקים הפופולרי שנקרא Steam VR. בתוך סטים אפשר למצוא מגוון משחקים לאוקולוס ולוויו וכדי לשחק בהם צריך לאפשר הפעלת מקורות זרים בתוכנה של אוקולוס.
אך מה עושה מי שקנה וויוו ורוצה לשחק במשחקים של הריפט? עד כה הדבר היה אפשרי דרך תוכנה עצמאית שמישהו כתב, שעשתה התאמה פשוטה בין הריפט לווייו שכן הן כמעט אותו דבר. מה שזה אומר שמי שקנה את הויייו יכול לקנות את המשחקים של אוקולוס במחיר מלא ולשחק בהם גם אם אין לו את הערכה של החברה.
ויהי ערב ויהי בוקר, ויצא עדכון לחנות של אוקולוס שאגב, ריקה למדי, ולפתע האופציה הזו נחסמה. מדוע אתם שואלים? על פי אוקולוס זה כי ״הם דואגים לאבטחת המידע של הלקוחות שלהם ומנסים למנוע פירטיות״.
ויהי ערב ויהי בוקר שני, אותו מפתח הוציא עדכון נוסף, והפעם כדי לעקוף את החסימה, הוא נאלץ לעקוף גם את מנגנון ה-DRM המונע פיראטיות. בכך מי שרוצה לשחק משחקי אוקולוס על הוייו, חייב לפרוץ את המשחקים, כפי שהם בבירור יעשו. בכך אוקולוס השיגה בדיוק את הדבר ההפוך ממה שרצתה ודחפה לקוחות משלמים לעותקים פיראטיים.
טיילור סוויפט נגד יוטיוב
הזרמת טיילור סוויפט החתימה 180 אמנים, לייבלים ובעלי זכויות על מכתב לקונגרס שישנו את חוק זכויות היוצרים האמריקאי מ-1998. החוק מכונה דיגיטל מליניום קופירייט אקט, והוא אמור דווקא להתאים למאה העשרים ואחת, ולהבין שיש אינטרנט, אבל זה לפני שהיה יוטיוב שקמה רק ב-2005.
כרגע אם יש העתק לא מורשה של יצירה ביוטיוב, האמן מודיע ליוטיוב, החברה באתר בודקים ידנית או אוטומטית ומסירים. כל עוד הם מסירים תוך זמן קצר מהרגע שהודיעו, הם לא אשמים בהפרת הזכויות.
אבל הזמרים טוענים שחברות הטכנולוגיה, ואנחנו יודעים שהכוונה בעיקר ליוטיוב מאפשרים לכל אחד לשמוע כל שיר מתי שבא לו בלי לשלם, ובלי שיוטיוב תעביר תמלוגים. כלומר בוקר טוב אליהו. זה אחד השימושים העיקריים ביוטיוב, אחת הדרכים הנוחות לשמוע מוזיקה, ולא מעט אמנים וחברות תקליטים מעלים לשם שירים – ואפילו יש שירות RED שמאפשר לשמוע מוזיקה ללא פרסומות וכשיוטיוב דולק ברקע (מה שאי אפשר בלי לשלם).
אבל הבעיה שהאמנים פשוט לא יכולים לרדוף אחרי כל עותק שמישהו מעלה, והם מבקשים פתרון שיחמיר יותר עם יוטיוב ושירותים דומים. יוטיוב עצמה אומרת ששילמה עד כה לאומנים 3 מיליארד דולר והיא מחפשת דרכים לשלם יותר. יוטיוב גם אומרת שהיא מפעילה כלים למימוש זכויות היוצרים, הרבה מעבר למה שהחוק דורש, ושחצי מהתשלומים לאומנים מגיעים מהעלאות של מעריצים. כלומר אם נשים שיר של טיילור סוויפט ברקע, הרווח מפרסומות לא ילך אלינו אלא יתחלק בין יוטיוב לבין טיילור סוויפט, אם המערכת של יוטיוב תזהה אותו.
שכל הסיפור הזה הוא דרך ארוכה להגיד שמדובר במשא ומתן. האמנים לוחצים על חקיקה בשביל לקבל יותר כסף. כנראה בצדק – כי השירים שלהם. השאלה אם חקיקה כזאת לא תגרום ליוטיוב להחמיר יותר מדי ולהעיף דברים שמועלים בשימוש הוגן – מה שהיא גם ככה עושה עכשיו, ואיך יוצאים מהברוך הזה. כן. כתבנו ברוך.
המלצה בדקה
אהוד על הסדרה החדשה של לי להב
שחר על הכתבה של אהוד – על איך זה לחיות בלי רגל ואיך הלך עם הקטיעה, בגדול.
The post טיילור סוויפט לא תמצא פליטים במציאות מדומה appeared first on Low Battery.
Comments (0)
To leave or reply to comments, please download free Podbean or
No Comments
To leave or reply to comments,
please download free Podbean App.