Episodes
Sunday Apr 29, 2018
סחיטת וואטסאפ באקדח מים - 143
Sunday Apr 29, 2018
Sunday Apr 29, 2018
אנשים נטרפים על וואטסאפ, אימוג'י אקדח הוחלף והאפליקציה לסחיטה רגשית של ההורים
לרלרת
ושלום לכל המאזינים שהגיעו אלינו מגיקטיים
אהוד מתעצבן על השפה העברית. למה כשמישהו אוכל מאחלים לו תאבון (מה שקורה לפני ובזמן האוכל) ואילו בשתיה מאחלים רווייה (מה שהמשקה אמור לגרום לו). למה לא לשובע או בצמא?
יש דרך חדשה לצרוך אותנו באנדרואיד
לשחר יש את משקפי ה-Mixed Reality של אסוס והם דיי Meh
מה שכן, זול. 1700 שקל זה חצי ממה שהוא שילם על האוקולוס ריפט.
אהוד הכניס גוגל הום מיני הביתה- זה בעצם רמקול שיודע לעשות מה שהאנדרואיד יודע לעשות - פקודות קוליות. השימוש בעיקר כרגע לנגן מוזיקה מספוטיפיי בעצמה מאוד מפתיעה למשהו בגודל הזה (של קצת פחות מסופגניה). אבל יש תחושה שלאט לאט הבית הופך לבאמת חכם כמו שראיתי באפקוט של דיסני וורלד לפני בערך 16 שנים.
האפליקציה שתתן לילדים שלכם לסחוט אותכם רגשית
https://www.geektime.co.il/ask-to-pay-startup/
הילה חיימוביץ' מגיקטיים פרסמה על האפליקציה שתאפשר לילדים לבקש מכם לקנות להם את מה שזה יהיה שהם פתאום מאוד צריכים למרות שהם בבירור לא.
האפליקציה הישראלית מאפשרת לבני נוער שבין כה וכה מסתובבים באינטרנט ורואים מוצרים שהם רוצים לרכוש אבל לא מחזיקים כרטיס אשראי בינלאומי או שהוריהם לא מאפשרים להם (ובצדק) לבצע רכישות באינטרנט בלעדיהם, לסמן את המוצר הרצוי, לצלם וידאו של עד 15 שניות שבו הם מענים אותם רגשית ואז ההורה יכול לאשר או לדחות את בקשת הרכישה, ולהשלים אותה אם ירצה ישירות מהשירות, ללא צורך בהורדה או התקנה של אפליקציה כלשהי.
העובדה שלא צריך להתקין אף תוכנה היא נקודת המכירה החשובה של השירות הזה, שכן, קל מאוד לוותר ברגע שיש חסמים בסיסיים כמו התקנה, הקמה של שם משתמש וסיסמה וכל ההתעסקות הקשורה סביב זה.
כשאני רציתי לבקש משהו מההורים הייתי מכין פיץ' מכירות שלם עם סיבות בעד ובעד ומציג להם מוצר מתחרה יקר יותר ומדגיש שאותו אני לא רוצה כי חבל על הכסף שלהם, אבל איזה דיל יש לנו פה על הדבר הזה יא חלאולאו.
זה לא השירות הראשון שמציע את הקונספט של אני אבחר אתה תשלם. לפני שנתיים Tumzap גייסה 3 מיליון דולר והציעה דיי אותו דבר אבל לא נראה שהחברה קיימת יותר.
מוקד העניין פה הוא אינטגרציה עם אתרי סחר קיימים ולא הקמת פלטפורמה מתחרה. Ask to pay צריכה להתחבר לשירותים כמו פייפל או עליפיי של עליבאבא כדי להפוך את השירות לריאלי עבור הלקוחות. שהרי, אם צריך להתחיל לנסות להתחבר לכל מיני קומבינות כדי שזה יעבוד, זה לא יתפוס.
וואטסאפ מטריפה את כולם
עכשיו אפשר לבטל אדמינים אחד לשני. אבל כל פעם שיש שינוי גם זניח, אנשים נטרפים ומשתפים על זה ידיעות ביי פאר יותר מדברים אחרים שהרבה יותר משפיעים על החיים שלהם. הו הכחול הכפול היה שיא העניין. עכשיו בטלגרם ואפליקציות אחרות יש פי מאה יותר פיצ׳רים מגניבים וכבר דיברנו על למה אנשים לא עוברים.
אבל למה כל כך חשוב שיהיה אפשר להוסיף את המיקום שלך, או למחוק הודעות, או לבטל אדמין? כנראה בגלל שוואטסאפ היא לא רק (סליחה על הקלישאה) אפליקציה טכנית לניהול צ׳ט, אלא העניין עצמו - המהות. אנחנו כבר לא מדברים בטלפון, רוב האינטראקציה הבינאישית שלנו היא לא בהכרח בפגישות - אלא בוואטסאפ. וכל שינוי שנעשה בוואטסאפ הוא שינוי חברתי גם בכללי הנימוס ביננו. הודעה שנמחקה ומישהו אחר ראה אותה - מותר להשתנקר? מישהו עם וי כחול ולא ענה - מותר להציק? אדמין אחר מחק אותי - אז להלשין או לפתוח קבוצה משלי? כל אלה שאלות שוואטסאפ מכריחה אותנו להתעסק בהן ולקבוע לעצמנו כללי התנהגות.
אימוג׳י האקדח נעלם
גוגל ומיקרוסופט מצטרפות לאפל ומעיפות את אימוג׳י האקדח מהמאגר שלהם. בזמן הקרוב ברגע שתרצו להגיד משפט שכולל את המילה אקדח, תקבלו במקומו אקדח מים.
זה מטופש כי עדיין יש אקדחים בעולם ועדיין יש אלימות ואם אני ארצה לסמן מישהו מתאבד או לאיים עליך או לספר שיש לי אקדח אני אשתמש באימוג׳י אקדח מים (ואם אני רוצה להגיד איבר מין זכרי - אשים חציל). האקדח הוא לכאורה אלים מדי, אבל גם בהעדרו עדיין אפשר למצוא אימוג׳י של פצצה. אפשר לאיים עם איומג׳י ואפשר לקלל מאוד בגסות עם אימוג׳י - ואפילו יבינו אותך מאוד מהר.
כל השפה שלנו (מילים או אימוג׳י) היא דינמית ומקבלים משמעויות חדשות. כמו שיש קוד שרוצים לרצוח מישהו אומרים ״להוריד אותו״. אז הקוד הופך כבר לדבר עצמו. כמו שמעליב להגיד מפגר אז הצעת חוק ניסתה לשנות את ההתייחסות הרשמית במסמכים של המדינה ל״מעוכב״, מה שהיה מוביל אותנו להגיד מעוכב.
אימוג׳י היא לגמרי שפה. יש לה סימנים שמאחוריהם יש מסומנים, ולפעמים המסומנים הם אחרים. יש סלנג, יש סוג של תחביר. והיא מתפתחת ומשתנה. ארגון יוניקוד (שמורכב מחברות טכנולוגיה) מנחית עלינו מילים ואותיות חדשים ומחליף קיימים (כמו האקדח). אפשר להקביל את זה לאקדמיה לעברית - שמציעה מילים חדשות ואו שאנחנו משתמשים או שלא. גם באימוג׳י אנחנו לא חייבים להשתמש בסימנים החדשים ובטח לא חייבים לציית למשמעות, אבל הכוח של יוניקוד אולי קצת יותר משמעותי.
אפשר להתעצבן ולתת את כל הנימוקים האלה נגד החלפת האימוג׳י - ואפשר גם להפנות אותם לעצמנו ולהגיד - אם אין משמעות להחלפה - אז אין מה להתנגד אליה. פשוט צריך להיות יותר יצירתיים כשאנחנו רוצים להגיד אקדח.
שחר ממליץ על הסרט התיעודי הכי טוב שהוא ראה על המקרה הכי מוזר בעולם Finders Keepers
ועל הספיישל סטנדאפ של קווין ג'יימס שהוא מצחיק לכל המשפחה אבל בעיקר להורים
אהוד ממליץ על Forgotten Silver - סרט מוקומנטרי של פיטר ג׳קסון על במאי ניו זילנדי מחלוצי הקולנוע שהעולם שכח. הוא בין השאר המציא בטעות את הטראקינג שוט והקלוז אפ.
Comments (0)
To leave or reply to comments, please download free Podbean or
No Comments
To leave or reply to comments,
please download free Podbean App.